Horgásztó Miskolctól 7 kilométerre Sajókeresztúrban. - +36309953939

 

Sajókeresztúri Halastó

 

vamosi.gyula@freemail.hu

 

 

vízmélység: 1 - 4 méter

vízfelület nagysága:  4,8 hektár

 


 

Szabályzat / Árak

 

Horgásztó Borsodban, Miskolc mellett Sajókeresztúron.  Jégolvadás után nyitás!

 

Horgászrend

1 , A horgásztóra érkező vendégeink csak az erre a célra kialakított parkolóban állíthatják le járműveiket. A horgászat megkezdése előtt autóikkal beállhatnak a kiválasztott horgászhelyhez a csomagok kipakolásáig,majd haladéktalanul ki kell vinni autóikat a parkolóba. Távozáskor az erre a célra rendszeresített kiskocsikkal lehet kihúzni a csomagokat.

2,Tisztelettel kérünk minden horgászt a tó tisztaságának megőrzésére ,és a berendezési tárgyak megóvására. A környezet védelme érdekében,mivel nincs rendszeres szemétszállítási szolgáltatás,ezért  érkezéskor minden horgász kap egy szemétgyüjtő zsákot,amibe a saját szemetét gyűjti,és azt távozáskor elviszi magával ,és otthon a kukába kidobja. Sajnos nem tudtam megegyezni egy szolgáltatóval sem ,hogy hetente elvigyék a szemetet. Gyakorlatilag ugyanazt kell csinálni,mint az egyesületi vizeken. Megértéseteket köszönöm.


3, A tóban fürödni tilos!

4, A másokat zavaró, hangoskodó, ittas horgászokat a tó elhagyására szólítjuk fel.


5.A tó területére háziállatot behozni tilos.

 

 

Horgászati feltételek


A LEGFONTOSABB FELTÉTEL,HOGY CSAK SZAKÁLLMENTES HOROGGAL LEHET HORGÁSZNI!!!


1, Nyitvatartás:reggel hattól este hatig.

 

2,A  napijegy ára  3500 Ft.- ,ezért az összegért a horgászat élményét biztosítjuk tavunkon  (maximum két botra). A tóba olyan sok nagyméretű pontyot telepítünk folyamatosan,hogy minden horgász felejthetetlen élményben részesülhet.A tóban állandó a hal mennyisége,ezért a megfogott halakat a legrövidebb időn belül,maradéktalanul vissza kell engedni .3, Pontymatrac és szájfertőtlenítő használata kötelező.


4, Kérem a halak kíméletes fárasztását.

5, A tóra tilos haltartót vinni.

6. A halak fényképezése csak guggoló testhelyzetben történhet ,megelőzve ezzel a halak sérülését.A halat a vízbe csak pontymatracba,vagy a merítővel lehet visszavinni a partról.

7, Horgászat után   a csomagokat kérés nélkül kérjük bemutatni , megelőzve ezzel az esetleges félreértéseket.

 

8. A napi jegy ára horgászonként értendő,függetlenül attól.hogy egy ,vagy két bottal horgászik,tehát,aki horgászik az 3000 forintot kell.hogy fizessen.Ennek a szabálynak az az egyszerű oka,hogy ugyanis annyi hal van a vízbe,hogy egy bottal 6 óra alatt 70 kg körül lehet fogni.


9, Kérem a tisztelt horgászokat, hogy lehetőleg mindenkinél legyen a visszaengedett halak megóvása érdekében horogkiszedő csipesz, sebfertőtlenítő ,és pontymatrac. ha esetleg mégsincs,akkor a tulajdonostól elkérhető.

10. A súlyosan sérült halakat tilos a tóba visszaengedni.

11, Pergetős horgászat a tulajdonossal való egyeztetés után lehetséges.

 

12, Horgászbotonként csak egy szakállmetes horog használható! Így a halak szája kevésbé sérül.


14, 2016-tól a tavunkon csak finom szerelékes horgászatot engedélyezünk,teljesítve ezzel a  törzsvendégeink többségének akaratát. Mit is értünk ez alatt?:

1. Csak spitz ,rakós ,match,picker ,és feeder botokkal lehet horgászni.

2. Maximum 22-es monofil főzsinór engedélyezett.

3. Csapó zsinórra nincs szükség,mert a tavon nem kell nagyot dobni, a tó mérete miatt ,de ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor maximum 6 méter csapó zsinórt használhat .

4.Fonott zsinór csak előkének,és a 6 méter csapó zsinórnak  engedélyezett.

5.Maximum 6-os ,vagy annál kisebb szakálmentes horgot lehet használni

 

Kedves barátaim! Bár egy kicsit szigorúnak tűnnek eme szabályok ,de ezeket nem én találtam ki,hanem megnéztem,hogy az általam nagyon tisztelt igazi sporthorgász törzsvendégeim miként horgásznak,hogy vigyáznak a halaimra,és az ő viselkedésüket szabállyá változtattam.Ráadásul ezek a horgászok a legeredményesebb horgászok is,tehát érdemes őket másolni. A céllal mindenkinek egyet kell értsen,hogy  jó környezetben,kiváló emberek társaságában,felhőtlen hangulatban ,nagy élményben legyen részünk.

Várja Önt is az egyik leghangulatosabb horgásztó Borsodban!

 

Kedves horgászok!
Tájékoztatlak benneteket, hogy a Sajókeresztúri horgásztó 2023.10.07-én szombaton, és 2023.10.14-én ugyanúgy szombaton rendezvény miatt ZÁRVA tart!